Γλώσσες:

Greek/ΕλληνικάEnglish/Αγγλικά

Νομίσματα:

Euro (€) US Dollar ($) Pound (£)

Αναζήτηση:ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΦΙΛΟΕνημερώστε κάποιον φίλο σας γι'αυτό το βιβλίο για υπολογιστές.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ » Βιβλια » Διαφορα » TRAV.0001
Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές τη δεκαετία του 1980

Pin it
Κριτικές
 0 

 
Γράψτε μια νέα κριτική
Κωδικός ITsmart: TRAV.0001
ISBN: 978-960-6640-42-1
Εκδόσεις Τραυλός
Άλλα προϊόντα από την εταιρία Εκδόσεις Τραυλός
Τιμή: 18,20€

Μεταφορικά από 3,00€. Λεπτομέρειες...

Το προϊόν θα είναι διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας. Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


Η δεκαετία του 1980 ίσως είναι η σημαντικότερη στην ιστορία των σύγχρονων υπολογιστικών συστημάτων. Όχι επειδή έδωσε στην αγορά κάποιο μηχάνημα αξεπέραστης τεχνολογίας - ήταν σημαντική διότι κατάφερε το ακατόρθωτο: έφερε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή - από τα εργαστήρια και τα ερευνητικά κέντρα- στα σπίτια, και τον έκανε ένα προσιτό εργαλείο για καθημερινή χρήση.

Παράλληλα, άνοιξε μια τεράστια αγορά που μέχρι τότε κανείς δεν είχε αντιληφθεί την ύπαρξή της. Η ανάπτυξη της αγοράς φανέρωσε την αδυναμία των ιδιωτών και των κρατικών μηχανισμών να ελέγξουν τη δύναμη του μέσου. Eπίσης ανάδειξε τα λάθη, την προσδοκία, το όραμα. Και μέσα από το όραμα γεννήθηκε η σημερινή πραγματικότητα - και όλα αυτά με μια απίστευτη ταχύτητα, σχεδόν σαρωτική.

Για εμάς -τους τυχερούς- που βιώσαμε την πρώτη δεκαετία «έντασης» της τεχνολογίας, τα πρώτα home micros παραμένουν ένα είδος κρυφού πόθου που μας ενώνει τόσο με το συγκεκριμένο κομμάτι της ιστορίας των υπολογιστών, όσο και με τις παιδικές μας αναμνήσεις: η εξω-οικιακή διασκέδασή μας αντικαταστάθηκε, σταδιακά, από την εσωστρεφή αναζήτηση πίσω από μια οθόνη.

Ο Μιχάλης Σ. Αρβανίτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πρόεδρος του ελληνικού παραρτήματος της Euroscience. Ως συγγραφέας έχει συμμετάσχει στη Μπιενάλε Νέων καλλιτεχνών Ευρώπης και Μεσογείου στην Αθήνα το 2003 και έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην θεατρική Μπιενάλε του Βισμπάντεν το 2004. Έχει μεταφράσει πέντε βιβλία από τα γαλλικά και τα αγγλικά ενώ το βιβλίο του «Λιμπεϊμπεράλες» κυκλοφορεί από τις  εκδόσεις Νησίδες.


Συγγραφέας: Μιχάλης Σ. Αρβανίτης
ISBN: 978-960-6640-42-1
Σελίδες: 176
Γλώσσα: Ελληνικά
Εκδόθηκε: 2008
Εξώφυλλο: Μαλακό
Εκτύπωση: Έγχρωμο
 Τιμή: 18,20€

Μεταφορικά από 3,00€. Λεπτομέρειες...